Dnevnica: Bajkeri dobre volje

„Bila je jako prijatna atmosfera sa ekipom Dnevnice. Zabavno, korisno i poučno. Osjećao se timski duh. Prezadovoljni smo i srećni“, zaključio je Bučan
9098 pregleda 0 komentar(a)

Večerašnja epizoda Dnevnice je snimljena početkom marta u Podgorici, a akteri su Bajkeri dobre volje. Dvadesetak motociklista su po izuzetno kišnom danu vozil svoje dvotočkaše sa posla na posao u namjeri da zarade i prikupe pomoć za petogodišnjeg dječaka kome je dijagnostifikovana cerebralna paraliza i koji u Americi čeka operacije kako bi mogao da hoda. Damir Bučan je jedan od osnivača Fondacije Bajkeri dobre volje koja od prošle godine mjesečno organizuje akcije pomoći najugroženijem dijelu stanovništva. I ova akcija u sklopu emisije Dnevnica je bila dio tog projekta . Bučan ističe da je snimanje bilo potpuno novo iskustvo za njih i da su ga doživjeli kao jednu vrstu „odgovorne zabave“.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

„Družili smo se, učili jedni od drugih, trudili se da napravimo dobru stvar i gledaoci će u emisiji vidjeti da li smo uspjeli“, kazao je Bučan.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

Prognoza za dan snimanja emisije je pokazivala oblačno vrijeme sa kišom, ali niko nije ni pomislio da će baš taj dan biti najkišovitiji u poslednjih nekoliko mjeseci i da kiša baš nije htjela prestati ni na kratko.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

„Nevrijeme nam je jako otežalo posao. Motori i kiša su loša kombinacija. Ali smo se trudili da to gledamo kao izazov više i uz maksimalnu opreznost smo iznijeli priču do kraja, a da se pritom nije desio nikakav problem“, ističe Bučan.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

Toga dana su građani Podgorice sa čuđenjem gledali kako desetine motociklista sa ceradama prolaze ulicama, a za njima kombi ekipe Dnevnice. Bajkeri su raznosili hranu, spremali je u kuhinji, čistili i uređivali magacinske prostore, pomagali na aerodromu oko prtljaga i čistili pistu, napravili humanitarno veče sa frizerima i kozmetičarima, a sve sa ciljem da se obezbijedi što više novca za operaciju dječaka.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

„Bila je jako prijatna atmosfera sa ekipom Dnevnice. Zabavno, korisno i poučno. Osjećao se timski duh. Prezadovoljni smo i srećni“, zaključio je Bučan.

Iz produkcije Fabrika ideja multimedija koja realizuje emisiju kazali su da su i ovoga puta bajkeri pokazali da su ljudi velikog srca i posebne energije.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

„To što je kiša padala i što nas nije spriječila da realizujemo sve što je planirano je vrijednost više i ova epizoda će se između ostaloga pamtiti i po tome. Nije lako čitav dan kisnuti i raditi. Nije lako, osim ako ispred sebe imate veliki cilj. Zato duboki naklon momcima i djevojkama na motorima koji su sve ovo uspjeli da naprave i koji će na isti način putevima dobra nastaviti i dalje“, kazao je autor emisije Vladan Otašević. On je pozvao sve gledaoce da večeras i narednih dana ostanu svojim kućama, gledaju Dnevnicu i program TV Vijesti, informišu se i smanje rizik od prenošenja korona virusa.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

Zbog situacije sa epidemijom virusa ekipa Dnevnice već petnaestak dana ne snima nove epizode, pa će gledaoci u naredne dvije srijede moći da pogledaju specijal emisije sa najzanimljivijim detaljima u ovosezonskih šesnaest epizoda. Večerašnju epizodu na kanalu TV Vijesti gledajte od 20 sati.

Projekat Dnevnica podržan je od IDEA prodavnica.

Bonus video: