NVO MLADI ROMI: POMOĆ ĆE BITI BLAGOVREMENO ISPORUČENA

NVO Mladi Romi: U romskim naseljima nema zaraženih koronavirusom

U saradnji sa Crvenim krstom i drugim organizacijama će biti obezbijeđeno 300 paketa pomoći za sva ona lica koja su u stanju potrebe, pa će isti blagovremeno biti isporučena, napominje Samir Jaha iz NVO "Mladi Romi".
981 pregleda 0 komentar(a)
Samir Jaha, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Samir Jaha, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 26.03.2020. 11:04h

Iz nevladine organizacije „Mladi Romi“, Samir Jaha za Boje jutra ističe da u romskim naseljima još uvijek nema zaraženih korona virusom, te da se pripadnici romske i egipatske populacije pridržavaju preporučenih mjera i da je važno da tako ostane.

U saradnji sa Crvenim krstom i drugim organizacijama će biti obezbijeđeno 300 paketa pomoći za sva ona lica koja su u stanju potrebe, pa će isti blagovremeno biti isporučena, napominje Jaha.

On kaže da su u ovoj organizaciji su svjesni situacije i problema zbog činjenice da pripadnici romske populacije trenutno ne mogu zarađivati, ali da je važno da svi pokažu solidarnost. Saopštava da su, u dogovorima sa Vladom i nadležnim institucijama, uspjeli da dogovore kontinuiranu saradnju u pružanju neophodne pomoći i da djeluju u tom pravcu.

Za 2000 domaćinstava je, kako ističe Jaha, obezbijeđena besplatna struja i internet, što je posebno važno radi praćenja nastavnih sadržaja, koji su od nedavno dostupni ovim putem.

Poziva pripadnike romske i egipatske populacije da ostanu kod kuće i poštuju izrečene mjere.