Đurišić: Dječija bolnica je preduzela niz aktivnosti za eventualne izazove usljed širenja koronavirusa

Đurišić ističe da je, za roditelje i djecu, posebno dobra prilika da, u skladu sa odlukom Vlade, jedan roditelj uvijek ostane kod kuće sa djecom, kako bi im se pružila odgovarajuća pažnja i njega.
995 pregleda 1 komentar(a)
Institut za bolesti djece Kliničkog centra, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Institut za bolesti djece Kliničkog centra, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Ažurirano: 26.03.2020. 10:36h

Veselinka Lola Đurišić iz Dječije bolnice, gostovala je u Bojama jutra i saopštila da su u ovoj ustanovi sproveli aktivnosti kako bi se pripremili za eventualne izazove usljed korona virusa.

Đurišić napominje da je obezbijeđen prostor za prijem pacijenata, te da Institut za bolesti djece trenutno raspolaže opremom i odgovarajućim brojem kreveta.

Napominje da je jako važno imati pouzdane epidemiološke podatke, kada je u pitanju testiranje trudnica, ali da do sada nije otkriven nijedan slučaj zaraze trudnica ili beba koronavirusom.

"Simptomi kod korona virusa, poput kašlja, temperature i malaksalosti, dosta su slični simptomima kod drugih respiratornih oboljenja, zbog čega treba pažljivo tretirati bilo koji od njih", napominje Đurišić.

Ističe da je, za roditelje i djecu, posebno dobra prilika da, u skladu sa odlukom Vlade, jedan roditelj uvijek ostane kod kuće sa djecom, kako bi im se pružila odgovarajuća pažnja i njega.

Đurićiš napominje da je neophodno voditi računa da djeca redovno održavaju ličnu higijenu, kao i da imaju redovnu i raznovrsnu ishranu, posebno bogatu vitaminima, te da unose dovoljnu količinu vode i naravno, ostanu kod kuće.

Bonus video: