"ANGAŽOVANE SVE RASPOLOŽIVE SLUŽBE"

Bulatović: Situacija u Kolašinu je stabilna

Nakon što je otkriveno da je turista iz inostranstva koji je boravio u jednom od poznatih hotela u Kolašinu, po povratku u svoju zemlju obolio od koronavirusa, došlo je do preduzimanja odgovarajućih mjera, ističe presjednik opštine Kolašin, Milosav Bato Bulatović.
893 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović

Predsjednik opštine Kolašin, Milosav Bato Bulatović, javio je za Boje jutra da je situacija u Kolašinu stabilna i da trenutno nema oboljelih od koronavirusa.

Nakon što je otkriveno da je turista iz inostranstva koji je boravio u jednom od poznatih hotela u Kolašinu, po povratku u svoju zemlju obolio od koronavirusa, došlo je do preduzimanja odgovarajućih mjera, ističe Bulatović.

Sa tim u vezi, kako kaže, kontaktirano je sa licima koja su bila u dodiru sa turistom i niko od njih nije pozitivan na koronavirus.

Na osnovu podataka Epidemiološke službe iz Bijelog Polja, koja je nadležna i za područje Kolašina, 553 lica se trenutno nalazi pod mjerom izolacije i samoizolacije, saopštava Bulatović.

Napominje da su angažovane sve službe u cilju sprovođenja izrečenih mjera i da su posvećene svom poslu, kako bi odgovorno i predano izvršili sve neophodne aktivnosti. 

Takođe, kaže da je Dom zdravlja spreman za trenutne okolnosti i da raspolaže svim kadrovskim i materijalnim mogućnostima kako bi odgovorio na postojeću situaciju.

Preporučujemo za Vas