Ivačić Perović za Boje jutra: U Srbiji se broj žrtava povećao na šest

"Koronavirus je potvrđen u 35 gradova Srbije, a trenunto je najveće žarište u Beogradu sa 158 potvrđenih slučajeva, zatim slijedi Niš sa 40 slučajeva i Valjevo sa 38 slučajeva, zbog čega postoji mogućnost da se preduzmu posebne mjere za ova tri grada", saopštava Ivačić Perović.
1350 pregleda 0 komentar(a)
Beograd, Foto: BETAPHOTO
Beograd, Foto: BETAPHOTO

Novinarka Novinske agencije BETA, Sanja Ivačić Perović, iz Srbije se javila za Boje jutra i saopštila da se ovoga jutra broj žrtava korona virusa u Srbiji povećao na šest.

„Do juče u 15h u Srbiji je bilo potvrđeno 384 slučaja zaraženih koronavirusom, što stručnjaci tumače kao veliki rast, jer je isti porastao za 81 posto“, kaže Ivačić Perović.

Saopštava da je koronavirus je potvrđen u 35 gradova Srbije, a da je trenunto najveće žarište u Beogradu sa 158 potvrđenih slučajeva, zatim slijedi Niš sa 40 slučajeva i Valjevo sa 38 slučajeva, zbog čega postoji mogućnost da se preduzmu posebne mjere za ova tri grada.

Kako ističe, niko se ne usuđuje da daje precizne prognoze razvoja epidemije, ali po ranijim saopštenjima se vrhunac epidemije očekuje kroz dvije nedjeje, jer je veliki broj ljudi ušao u Srbiju iz iznostranstva, i to iz zemalja koje su pogođene epidemijom koronavirusa.

Cilj svih preduzetih mjera, prenosi Ivačić Perović, jeste da se ispravi epidemiološka krivulja, tj da se uspori širenje bolesti kako bi zdravstveni sistem mogao da se održi.

Ona javlja da su u Srbiju stigli kineski stručnjaci, koji su napomenuli da se uz stroge mjere samoizolacije i socijalne distance, virus može obuzdati za 28 dana.

Kineski stručnjaci su, takođe, savjetovali masovnije testiranje, kao i da ubuduće svi koji budu pozitivni na koronavirus budu smješteni u izolaciju, za šta se priprema Velika hala Beogradskog sajma, kako bi bolnice imale više kapaciteta za teže oboljele.

Bonus video: