Iz Madrida za Boje jutra: Vanredno stanje u Španiji do 12. aprila

Sagovornica Boja jutra, Marijana Krsmanović, saopštava da je u Španiji na snazi vanredno stanje koje će trajati do 12. aprila, a da za sada nema najave produžetka ove mjere, već se čekaju efekti izolacije, na osnovu čega će se kasnije odlučiti o daljem postupanju u borbi protiv koronavirusa.
3935 pregleda 0 komentar(a)
Madrid je najteže pogođen region: Detalj ispred kraljevske palate, Foto: AP
Madrid je najteže pogođen region: Detalj ispred kraljevske palate, Foto: AP
Ažurirano: 27.03.2020. 10:15h

Marijana Krsmanović, naša državljanka koja živi u Madridu, javila se za Boje jutra i govorila o trenutnom stanju u Madridu i situaciji u Španiji, koja je druga na listi po broju žrtava koronavirusa, poslije Italije.

„Zvanično smo dvije sedmice u karantinu i vrijeme provodimo u izolaciji, a opravdano je izaći za osnovne namirnice ili zbog posjete ljekaru“, ističe ona.

Kako saopštava, građani Španije poštuju mjere, za čije kršenje su predviđene i novčane kazne, pa i privođenje od strane policije.

„Vanredno stanje je na snazi do 12. aprila, a za sada nema najave produžetka ove mjere, već se čekaju efekti izolacije, na osnovu čega će se kasnije odlučiti o daljem postupanju u borbi protiv koronavirusa“, dodaje.

Krsmanović napominje da trenutna situacija ima veliki uticaj na turizam i sektor pružanja usluga, a da Španska Vlada nastoji da obezbijedi pomoć građanima u socijalnim davanjima i pozivanju da sačuvaju svoje zdravlje tako što će ostati kući i poštovati preduzete mjere.

Bonus video: