"MALI UGOSTITELJI U TEŽOJ SITUACIJI"

Stijović: Ovo je veliki udar za ugostitelje

„Biće potrebno neko vrijeme da se stvari vrate u normalu, naročito za male ugostitelje, koji se oporavljaju teže od većih sistema“, ističe Stijović.
2813 pregleda 7 komentar(a)
Podgorica, Foto: Boris Pejović
Podgorica, Foto: Boris Pejović

Ugostitelj Srđa Stijović je za Boje jutra govorio o posljedicama koje koronavirus ostvaruje na ugostitelje u Crnoj Gori.

On ističe da cjelokupna situacija dosta loše utiče na ugostitelje, kako male, tako i velike, te da se svi nadaju da će se situacija brzo normalizovati.

Kako kaže, prepoznaju se mjere Vlade na ublažavanju posljedica, međutim, one su kratkoročnog karaktera, a pored njih bi trebalo pomoći ukidanjem lokalnih taksi, smanjenjem pdv-a, ukidanjem ili smanjenjem doprinosa i slično. 

„Biće potrebno neko vrijeme da se stvari vrate u normalu, naročito za male ugostitelje, koji se oporavljaju teže od većih sistema“, ističe.

Stijović kaže da su svi radnici kod kuće i razmišljaju kako da se izbore sa trenutnim izazovom u poslu. „Ovo je još jedan udar na ugostiteljstvo, nakon zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima“, napominje on, dodajući da mogućnost otpuštanja radnika nije isključena.

Kako navodi, za ugostiteljstvo koje igra veliku ulogu u crnogorskoj privredi, ovo je veliki udar i država bi trebala da uradi nešto po tom pitanju i pomogne crnogorskim ugostiteljima. 

„Strpite se, sve će se ovo juče zvati“, poručuje Stijović.