Boje jutra: Iz Lovćen banke pojasnili postupak online plaćanja

Nakon što aplikacija za online plaćanje bude instalirana na računaru ili telefonu, unosi se nekoliko osnovnih informacija, poput imena platioca, primaoca, broj žiro računa i iznos novca, što se na kraju potvrdi unošenjem pin-koda.
876 pregleda 0 komentar(a)
Online plaćanje, Foto: Shutterstock
Online plaćanje, Foto: Shutterstock

Jovana Popović, direktorica sektora poslovnog razvoja Lovćen banke, govorila je za Boje jutra o načinu plaćanja računa online putem.

„U ovom trenutku elektronsko plaćanje računa čuva vaše zdravlje, jer kroz samo par klikova možete izmiriti svoje obaveze, kontrolisati svoje troškove i uštedjeti, jer su naknade za ovaj način plaćanja snižene“ ističe Popović i napominje da su gotovo sve banke sada ukinule naknadu za održavajnje ovog servisa.

Kako kaže, nakon što aplikacija za online plaćanje bude instalirana na računaru ili telefonu, unosi se nekoliko osnovnih informacija, poput imena platioca, primaoca, broj žiro računa i iznos novca, što se na kraju potvrdi unošenjem pin-koda.

Kao posebnu pogodnost ističe čuvanje unesenih podataka u formi šablona, pa je pri svakom narednom plaćanju potrebno promijeniti samo iznos novca.

Popović navodi da se kreiranje online naloga ostvaruje putem pristupnice, koja se takođe može podnijeti online putem, nakon čega se nalog kreira i dobijaju se pristupni kodovi, putem telefona ili email putem. Dodaje da se na sajtu Lovćen banke nalazi i kratak video tutorijal sa uputstvima za kreiranje online naloga.

Kako ističe Popović, ljudi su upoznati sa situacijom i vode računa o bezbjednosti, pa se može primijetiti porast korišćenja online transakcija.

„Lovćen banka je aktivirala i poseban servis za penzionere „Ostanite doma, zdravi i bezbjedni, mi ćemo kod vas“, koji podrazumijeva da služebenik Lovćen banke donese penziju penzionerima na njihovu kućnu adresu i pomogne im u plaćanju računa online putem“, zaključuje.

Bonus video: