Iz Skoplja za Boje jutra: Ulice su puste, situacija je daleko od normalne

„Ja sam rođen u Skoplju i moram reći da je ova situacija daleko od normalne, ulice su prazne i Skoplje je pusto“, prenosi za Boje jutra Jovan Gjorgovski.
2252 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Skoplja, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Detalj iz Skoplja, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 01.04.2020. 10:24h

Iz Sjeverne Makedonije se za Boje jutra javio Jovan Gjorgovski i govorio o stanju u Skoplju usljed epidemije koronavirusa.

„Ja sam rođen u Skoplju i moram reći da je ova situacija daleko od normalne, ulice su prazne i Skoplje je pusto“, kaže on.

Kako kaže, u Skoplju je do sada 350 oboljelih i 9 smrtnih slučajeva, a juče je bio jedan od najtežnih dana do sada jer je otkriveno oko 40 novih slučajeva.

On ističe da je Sjeverna Makedonija preduzela određene ekonomske mjere za borbu sa posljedicama koronavirusa, ali da će ekonomija neminovno tek trpjeti posljedice.

„Smanjene su plate svim funkcionerima u državnoj administraciji, ali ne i radnicima, a takođe ima najava dodatnih mjera za izlaz iz trenutne situacije i smanjenje ekonomskih posljedica“, ističe Gjorgovski.

On dodaje da je u bolnicama za sad sve u redu i da ljudi imaju povjerenja u zdravstveni sistem. „Međutim, u jednoj bolnici imamo problem jer su gotovo svi doktori u izolaciji“, kaže on.

Gjorgovski prenosi pozdrave iz Skoplja i poziva sve da ostanu kod kuće.

Bonus video: