GORAN JANKOVIĆ ZA BOJE JUTRA

Glavni grad: Službe opštinskog tima na raspolaganju građanima

„Posebni zadaci Službe za zaštitu i spasavanje ovih dana jesu i kontrola javnih površina i prisustva građana na njima, kao i kontrola poštovanja propisane distance, uz dekontaminaciju zdravstvenih ustanova, karantina i ostalih površina na kojima se građana kreću u većem broju“, objašnjava Janković.
1227 pregleda 3 komentar(a)
Detalj iz Podgorice, Foto: Boris Pejović
Detalj iz Podgorice, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.04.2020. 09:45h

Goran Janković, iz opštinskog tima glavnog grada, govorio je za Boje jutra o vrsti i načinu pružanja pomoći građanima u proteklim danima.

„Sve gradske službe obavljaju svoj posao u skladu sa ovlašćenjima, sa akcentom na komunikaciju sa građanima, pa tako imamo veliki broj poziva za pomoć“, kaže Janković, ističući da je do sada primljeno oko 1300 zahtjeva za pomoć, kako putem telefonske linije, tako i putem mejl adrese.

„Građani najčešće pitaju za pojašnjenje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, u kojem vremenu i na kojim površinama se mogu kretati, takođe se često obraćaju i starija lica za različite vrste pomoći, dostavu hrane i slično“, objašnjava Janković.

Kako napominje, o svim zahtjevima koji nijesu u ovlašćenjima opštinskog tima, blagovremeno obavještavaju nadležne institucije, a najčešće su to Crveni krst i Nacionalno koordinaciono tijelo.

„Sve zahtjeve rješavamo u najkraćem mogućem roku, a prioritet je pružanje pomoći starijim sugrađanima“, dodaje Janković.

On napominje da je za pomoć građanima na raspolaganju broj telefona opštinskog tima, kao i mejl adresa, a tu su kontakti i ostalih gradskih službi, Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije.

„Posebni zadaci Službe za zaštitu i spasavanje ovih dana jesu i kontrola javnih površina i prisustva građana na njima, kao i kontrola poštovanja propisane distance, uz dekontaminaciju zdravstvenih ustanova, karantina i ostalih površina na kojima se građana kreću u većem broju“, objašnjava on.

Kako kaže, mjere se pretežno poštuju i važno je da tako ostane, a iz gradskih službi će poštovanje mjera i dalje biti pomno praćeno, sve u cilju lakše kontrole širenja koronavirusa.

Građani se za pomoć mogu obratiti na broj 080 081 081 kao i na broj Službe za zaštitu i spasavanje 123

Preporučujemo za Vas