Jovović za Boje jutra: Pijace će u subotu raditi od 8h do 12h, nedjelja će biti neradna

„Posjeta pijacama je ovih dana uobičajena, samo je u sedmici nakon prvih mjera bila zabilježena naročito veća posjeta, a rad se odvija uobičajeno", saopštava Biljana Jovović.
3688 pregleda 1 komentar(a)
Zelena pijaca (ilustracija), Foto: Arhiva "Vijesti", Arhiva "Vijesti"
Zelena pijaca (ilustracija), Foto: Arhiva "Vijesti", Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.04.2020. 09:48h

O radu podgoričkih tržnica i pijaca za Boje jutra je govorila Biljana Jovović, PR „Tržnice i pijaca“.

„Radno vrijeme na Zelenoj pijaci radnim danima je od 8 do 16h, dok Kamionska pijaca radi do 18h“, saopštava Jovović, dodajući da će vikendom, usljed novih mjera ograničenja kretanja, sve pijace u subotu raditi od 8h do 12h, a da se nedjeljom neće raditi.

Kako kaže, subota je obično dan sa najviše gužve na podgoričkim pijacama, a tako se može očekivati i ovog vikenda, pa se na pijacama, napominje, pripremaju za tu mogućnost i organizovaće se redovi za kupovinu.

„Posjeta ovih dana je uobičajena, samo je u sedmici nakon prvih mjera bila zabilježena naročito veća posjeta, a rad se odvija uobičajeno, s tim da određeni broj zakupaca ne dolazi na posao jer, usljed mjera predostrožnosti, ne žele da rade u ovom periodu“, prenosi Jovović.

Ona napominje da nije bilo značajnih promjena u cijenama, osim za pojedine artikle za koje je potražnja naglo porasla, poput narandže i limuna, čija je cijena dostizala dva i po ili tri i po eura po kilogramu.

Kako dodaje, snadbijevanje je obezbijeđeno, pa su trenutna ponuda i potražnja izbalansirane.

Bonus video: