Nikić za Boje jutra: Imamo dovoljno sirovina za proizvodnju sredstava za dezinfekciju

Trenutno najtraženija sredstva su asepsol, antibakterijski sapun, gelovi za suvo pranje ruku, a kako kaže Nikić, danas iz proizvodnje izlazi i novi proizvod - aktivni kiseonik, koji će biti koristan za suvo pranje ruku i pružiti odgovarajuću higijensku zaštitu.
6616 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.04.2020. 11:36h

Da li domaći proizvođači mogu napraviti dovoljno sredstava za dezinfekciju, za Boje jutra je govorila Snežana Nikić iz kompanije Hemko.

„Obezbijedili smo dovoljan broj sirovina i do sada smo uspjeli da snadbijemo domaće tržište, trudili smo se da snadbijemo sve, ali prioritet su u posljednjih mjesec dana bile državne zdravstvene institucije, kao i vojska, da bi se obezbijedilo da su prvi na liniji odbrane adekvatno zaštićeni“, objašnjava Nikić.

Kako kaže, radnici trenutno rade punim kapacitetom i tako će ostati dok postoji povećana potreba za proizvodnjom.

„Proizvodnja je znatno povećana, pa smo morali uvesti još jednu radnu smjenu i angažovati više radnika nego obično“, saopštava Nikić.

Ona prenosi da su trenutno najtraženija sredstva asepsol, antibakterijski sapun, gelovi za suvo pranje ruku, a kako ističe, danas iz proizvodnje izlazi i novi proizvod - aktivni kiseonik, koji će biti koristan za suvo pranje ruku i pružiti odgovarajuću higijensku zaštitu.

„Mislim da smo jedni od rijetkih proizvođača ovih sredstava u Crnoj Gori, a to ukazuje da ogromnu problematiku poslovanja u ovim uslovima“, kaže Nikić, dodajući da su svjesni da im država u ovim uslovima ne može garantovati poboljšanje poslovanja, ali da je jako važno podstaći domaće proizvođače.

Ona napominje da radnici rade u otežanim okolnostima, jer su izloženi svojevrsnom pritisku, iako su pod punom zaštitnom opremom i poštuju socijalnu distancu.

Nikić se pridružuje pozivu građana da ostanu kod kuće.

Bonus video: