"MASKE I RUKAVICE POSEBNO ODLAGATI"

Gradska čistoća: Ovih dana je jako važno pravilno odlagati otpad

Iz doo "Čistoća" glavnog grada mole građane da otpad odlažu u terminima od 6 do 19h radnim danima, odnosno u terminu od 6 do 13h subotom i nedjeljom.
484 pregleda 0 komentar(a)
Pravilno odlaganje otpada, Foto: Glavni grad Podgorica
Pravilno odlaganje otpada, Foto: Glavni grad Podgorica

Zaposleni u doo "Čistoća" glavnog grada ovih dana rade vrijedno, saopštava Bajram Gaši za Boje jutra.

„Mi nijesmo navikli da nikoga nema na ulicama, a glavna promjena je u nivou održavanja higijene, pa češće vršimo dezinfekciju, praznimo korpe i više puta čistimo ulice“, saopštava Gaši.

Kako kaže, radnike jeste strah, ali su svjesni da je važno da se održava higijena kako bi se smanjila mogućnost širenja koronavirusa.

„Ljudi u ovoj situaciji vode računa o pravilnom odlaganju otpada, a i mi se trudimo da što prije otklanjamo otpad, kako bi se održavala čistoća i da ne bi došlo do nagomilavanja“, kaže Gaši.

Senada Mulešković saopštava da su u ovom preduzeću, poštujući sve preporuke koje su izrečene, napravili izmjenu radnog vremena, kao i novu dimaniku odlaganja otpada, pa se građani mole da otpad odlažu u terminima od 6 do 19h radnim danima, odnosno u terminu od 6 do 13h subotom i nedjeljom.

Kako kaže, činjenica da je mehanizacija za otklanjanje nepropisno odloženog otpada angažovana svakog dana pokazuje da građani još uvijek ne odlažu otpar pravilno, pa ih poziva da o tome posebno vode računa.

„Jako je važno da maske i rukavice odlažemo na pravi način, pa ih tako nakon korišćenja treba spakovati u posebnu kesu i zatim odložiti kao otpad“, napominje Mulešković.

Preporučujemo za Vas