Centar za socijalni rad zbrinuo lica koja nemaju mjesto stanovanja

„Sva ona lica koja su se javila Centru za socijalni rad sada imaju krov nad glavom, ali postoje i ona lica koja ranije nijesu htjela da prihvate pomoć institucije, pa smo morali poštovati njihovu volju“, saopštavaju iz Centra za socijalni rad.
1154 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Centra za socijalni rad, Foto: Nenad Mandić, Nenad Mandić
Zgrada Centra za socijalni rad, Foto: Nenad Mandić, Nenad Mandić

Dragana Otašević Pešić iz Centra za socijalni rad, za Boje jutra je saopštila da je, po evidenciji ove institucije, trenutno jedanaest lica koja nemaju mjesto stanovanja.

Ona napominje da se beskućnikom smatra lice koje nema adresu stanovanja i živi na javnim površinama, kao i da ova institucija izdvaja određena sredstva na osnovu kojih se tom licu plaća stanarina na period od devet mjeseci, za koji period se, kako kaže, smatra da se to lice može osnažiti i zaposliti.

Otašević Pešić dodaje da ovi građani imaju pravo i na narodnu kuhinju, kao i na korišćenje određenih socijalno zdravstvenih prava.

„Sva ona lica koja su se javila Centru za socijalni rad sada imaju krov nad glavom, ali postoje i ona lica koja ranije nijesu htjela da prihvate pomoć institucije, pa smo morali poštovati njihovu volju“, ističe ona, napominjući da se ova lica još uvijek mogu javiti Centru za socijalni rad.

„Mi radimo punim kapacitetom i u ovim okolnostima, i to od 7 do 15h, pa nam se može obratiti svako kome je potrebna pomoć“, ističe Otašević Pešić.

Ona dodaje da ova lica mogu fizički pristupili Centru, ali i pozvati na dežurni broj telefona ili se obratiti na dostupne mejl adrese, i to zavisno od prava koje im je potrebno, za materijalna davanja na podgorica@czsr.me , ukoliko je u pitanju problematika koja se tiče djece i mladih na mejl adresu jovana.jakic@czsr.me , a za pomoć odraslim i starijim licima, građanima su na raspolaganju mejl adrese područnih jedinica golubovci@czsr.me i tuzi@czsr.me

Bonus video: