Medicinska sestra u Lombardiji: Radujemo se što je manje mrtvih nego juče

“Situacija se smiruje. Došli smo u situaciju da se radujemo što je danas manje mrtvih, nego što je bilo juče, manje inficiranih, nego što je bilo juče, što imam slobodne respiratore. Sada nam je jako bitno da je barem jedan manje, dva, deset", kazala je Vesna Zečević
1421 pregleda 0 komentar(a)
Vesna Zečević o stanju u italijanskom regionu Lombardija, Foto: Printscreen/Youtube/TV Vijesti
Vesna Zečević o stanju u italijanskom regionu Lombardija, Foto: Printscreen/Youtube/TV Vijesti
Ažurirano: 07.04.2020. 11:15h

Vesna Zečevic medicinska sestra, koja u Lomardiji živi i radi 15 godina, za jutarnji program TV Vijesti je kazala da se situacija u ovom italijanskom regionu smiruje, te da se raduju svakom spašenom životu.

“Situacija se smiruje. Došli smo u situaciju da se radujemo što je danas manje mrtvih, nego što je bilo juče, manje inficiranih, nego što je bilo juče, što imam slobodne respiratore. Sada nam je jako bitno da je barem jedan manje, dva, deset", kazala je Zečević u Bojama jutra.

Ona je dodala da, kao i ostali u Lombardiji, u karantinu od 11. marta, te da dom napuštaju samo ako je to neophodno, uz obavezno korišćenje zaštitnih maski.

Navodi da je medicinskim radnicima teško, jer se radi pod punom opremom pa je kretanje otežano, te da je sve posvećeno podizanju higijenskih mjera, jer je to, kako tvrdi, jedina prevencija.

“Prognoze nisu konkretne, ne znamo koliko će još ovo trajati. Jako smo zahvalni što su nam sve informacije dostupne, sve je vrlo transparentno, od broja inficiranih, preminulih, do broja zaliječenih", zaključuje Zečević.

Bonus video: