Predsjednik Opštine Nikšić za Boje jutra

Grbović: U Nikšiću šestoro hospitalizovano zbog virusa, građani poštuju mjere

„Epidemiološka služba redovno prati stanje i o svemu nas obavještava, a Nikšićani su se dobro pokazali i poštuju mjere“, kazao je Grbović
3400 pregleda 8 komentar(a)
Veselin Grbović, Foto: Opština Nikšić, Opština Nikšić
Veselin Grbović, Foto: Opština Nikšić, Opština Nikšić
Ažurirano: 08.04.2020. 11:20h

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, za Boje jutra je govorio o situaciji sa koronavirusom u toj opštini, kao i o radovima koji su aktuelni u gradu.

„Jutros je u Nikšiću zabilježen još jedan slučaj zaraze koronavirusom, a ukupan broj zaraženih je 29“, saopštava Grbović, napominjući da je šest zaraženih hospitalizovano, dok su ostali u izolaciji i dobrog su zdravstvenog stanja.

Kako saopštava, lokalni krizni štab, pored predstavnika opštine, čine predstavnici vojske, policije, zdravstva, Crvenog krsta i drugih organizacija, a oni, ističe, uspješno sprovode sve mjere koje donosi Nacionalno koordinaciono tijelo.

„Epidemiološka služba redovno prati stanje i o svemu nas obavještava, a Nikšićani su se dobro pokazali i poštuju mjere“, saopštava Grbović.

Kako kaže, po završetku perioda izolacije, očekuju nas ekonomski problemi, a Vlada je već sada preduzela mjere različitih olakšica za privrednike, poput odlaganja plaćanja, neplaćanja poreza na dohodak fizičkih lica i slično.

Ističe da je opština Nikšić uspjela da uštedi određeni iznos sredstava na kraju prošle godine, zbog čega će se potruditi da redovno izmiruju svoje obaveze, bez obzira na trenutnu situaciju, kako bi obezbijedili da u sljedeću godinu takođe uđu pozitivno.

Grbović saopštava da će rekonstrukcija puta od Vilusa do Trubjele ovih dana biti privedena kraju, kao i da je trenutno u izgradnji Dom za stare čiji se završetak očekuje za kraj godine, a tu su i brojni drugi projekti i radovi koji se sprovode u opštini Nikšiću.

"Zahvaljujem se građanima na strpljenju i poštovajnu mjera, ali ih molim da tako nastave i da ostanu u svojim domovima", zaključuje Grbović.

Preporučujemo za Vas