JUTARNJI PROGRAM TV VIJESTI

Za "Boje jutra" uživo stand up komičarka Sandra Silađev

Koliko su života odnijele, koje su se promjene dogodile nakon najvećih istorijskih epidemija, imamo li u pisanoj istoriji zapisa o pandemijama sličnim virusu korona, šta bismo mogli iskoristiti iz dosadašnjih iskustava?
5933 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
09.04.2020. 08:42h

Neke od najokrutnijih panedmija koje su mijenjale tok istorije bile su Bubonska kuga i Španska groznica. Koliko su života odnijele, koje su se promjene dogodile nakon najvećih istorijskih epidemija,  imamo li u pisanoj istoriji zapisa o pandemijama sličnim virusu korona, šta bismo mogli iskoristiti iz dosadašnjih iskustava?

U “Bojama jutra” na TV Vijesti u četvrtak 9. aprila i ove aktuelnosti:

·  Kako da zaštitimo isušenu kožu od čestog pranja ruku pitamo dr Predraga Štileta, spacijalistu dermatologije.

·  Koliko se pacijenata dnevno pregleda u kovid ambulantama u Glavnom gradu, te kako se odvijaju redovni prijemi trudnica i starijih osoba?

·  Kako se od virusa korona štite u opštinama Pljevlja, Mojkovac i Plužine - gdje nije registrovan slučaj Kovid-a 19.

·  Ukoliko vam se ovih dana pokvari veš mašina, televizor ili klima uređaj - dežurni serviser su tu za vas. Provjeravamo na koji način rade. 

·  Na društvenim mrežama aktuelne su matematičke zagonetke koje često "dijele" korisnike. Prof. dr Srđan Kadić objasniće kako do tačnih rješenja, te na koji način da "vježbamo mozak" u vrijeme izolacije.

·  U vrijeme pandemije virusa korona - dok sjedimo kod kuće i poštujemo mjere prevencije - ironija na novonastalu situaciju dobar je način da razbijemo svakodnevicu. Naša gošća srpska glumica, stand up komičarka Sandra Silađev.