Predsjednik opštine za Boje jutra: U Mojkovcu bez zaraženih koronavirusom

Kako kaže predsjednik opštine Mojkovac, u ovom gradu su dezinfikovani svi parkovi, ulice, stepeništa i javne površine, a trude se i da redovno napominju građane da je važno da se pridržavaju mjera i ostanu kod kuće.
1406 pregleda 0 komentar(a)
Mojkovac, Foto: Facebook Opština Mojkovac/Marko Cipovic
Mojkovac, Foto: Facebook Opština Mojkovac/Marko Cipovic
Ažurirano: 09.04.2020. 10:18h

Predsjednik opštine Mojkovac, Ranko Mišnić, za Boje jutra je govorio o preventivnim mjerama koje se u ovom gradu preduzimaju u svrhu zaštite od koronavirusa.

„Opštinski tim za zaštitu i spasavanje svakodnevno zasijeda i razmatra mjere prevencije, kao i moguće mjere u slučaju pojave zaraze“, kaže ,Mišnić, dodajući da u Mojkovcu trenutno nema zaraženih.

Kako kaže, dezinfikovani su svi parkovi, ulice, stepeništa i javne površine, a trude se i da redovno napominju građane da je važno da se pridržavaju mjera i ostanu kod kuće.

„Obezbijedili smo servis za pomoć starijim građanima, koji pozivom na broj 123 mogu zatražiti pomoć u kupovini ili obavljanju sličnih aktivnosti, a u čemu im pomažu volonteri kojih ima dovoljno“, saopštava Mišnić.

On dodaje da se u Mojkovcu trenutno oko 40 osoba nalazi u samoizolaciji, kao i da ova lica poštuju mjere i ostvaruju redovan kontakt sa epidemiologom.

„Dom zdravlja u Mojkovcu nema svog epidemiologa, ali u saradnji sa sanitarnom inspekcijom iz Bijelog Polja, obezbijedili smo da njihov epidemiolog dolazi dva puta nedjeljno u posjetu osobama u samoizolaciji“, napominje Mišnić.

Kako kaže, obezbijeđen je objekat za smještaj eventualnih zaraženih u slučaju pojave virusa, a napominje da su propisane mjere naišle na odgovornost građana koji ih se u dobroj mjeri pridržavaju.

Bonus video: