NASTAVA NA DALJINU - USPJEŠNA

Srednja stručna škola "Ivan Uskoković" za đake pripremila 115 prezentacija sa zvučnom podrškom

Kako ističe Kljajić, nastavnici i profesori su podnijeli najveći teret ove situacije, jer su morali pripremiti veliki broj materijala u kratkom periodu, ali se i prilagoditi novom načinu izvođenja nastave.
496 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski đaci, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Crnogorski đaci, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 09.04.2020. 11:08h

Srećko Kljajić, pomoćnik direktora u Srednjoj stručnoj školi „Ivan Uskoković“, govorio je za Boje jutra o sprovođenju kampanje „Uči doma“.

„Poštujući sve mjere za rekonstrukciju nastave, mi smo najprije oformili Viber grupe nastavničkih i odjeljenskih vijeća, kako bismo napravili uvod za organizaciju nastave na daljinu“, kaže Kljajić, dodajući da se učenici i profesori kasnije počeli da koriste i Skype, Zoom, kao i različite aplikacije za online učinioce.

Kako ističe, nastavnici i profesori su podnijeli najveći teret ove situacije, jer su morali pripremiti veliki broj materijala u kratkom periodu, ali se i prilagoditi novom načinu izvođenja nastave.

„Do sada je pripremljeno oko 115 power point prezentacija sa zvučnom podrškom i one su dostupne učenicima putem online servisa, a kontinuirano se radi na izradi novih materijala“, saopštava Kljajić.

On napominje da se još uvijek ne može govoriti o određivanju datuma za vraćanje na normalan tok nastave, a dodaje i da je veliki dio praktične nastave sproveden prije nastupanja obustave tradiocionalne nastave.

„Velika zahvalnost se duguje profesorima što su doprinijeli da se nastava i dalje sprovodi, što su uložili vrijeme i napor i uspjeli da doskoče izazovu koji je stavljen pred njih“, zaključuje Kljajić.

Preporučujemo za Vas