Uči doma: Nastavnici danas započinju rad na novim nastavnim jedinicama za ovaj klasifikacioni period

„Danas ćemo započeti rad na još 32 radne jedinice kojima će biti pokriven sadržaj za ovaj klasifikacioni period, a Ministarstvo prosvjete i Zavod za školstvo su redukovali program i prilagodili ih trenutnim okolnostima“, kaže profesorica Koprivica.
1601 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Mps.gov.me, Mps.gov.me, Mps.gov.me
Ilustracija, Foto: Mps.gov.me, Mps.gov.me, Mps.gov.me

Od danas je svim učenicima na raspolaganju mobilna aplikacija „Uči doma“, a o sprovođenju kampanje u dosadašnjem periodu za Boje jutra je govorila profesorica crnogorsko-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti, Svetlana Koprivica.

„Danas ćemo započeti rad na još 32 radne jedinice kojima će biti pokriven sadržaj za ovaj klasifikacioni period, a Ministarstvo prosvjete i Zavod za školstvo su redukovali program i prilagodili ih trenutnim okolnostima“, kaže Koprivica.

„Čini mi se da smo pred značajnijim izazovom mi, profesori, nego naši učenici, jer je ovo njihov teren“, kaže profesorica, ističući da će profesori iz ovoga izaći spremniji i digitalno pismeniji.

Kako kaže, bavljene online nastavom tek predstoji u budućnosti, ali napominje da rješenje nije potpuna digitalizacija i odsustvo profesora, iako su profesori spremni da rade i na tom planu.

„Neposredan kontakt nastavnika i učenika je nezamjenjiv, svi učenici se u nekom trenuku adaptiraju i u prilici su da postave pitanje, a čini mi se da su i u ovim okolnostima đaci dobili prostor za komunikaciju sa nastavnicima, koji su kontinuirano na raspolaganju“, kaže profesorica Koprivica.

Ona napominje da je svaki dan pravi radni dan, zbog čega je važno ispuniti svaki dan vrijednim sadržajima, ali da je nekada i dokolica vrijedna i treba je koristiti za kreativne aktivnosti.

Bonus video: