Udruženje roditelja: "Učionica družionica" dostupna i online, obezbijeđen edukativni sadržaj

„Online učionica družionica je prevashodno usmjerena onoj djeci koja su već prolazila kroz ovu vrstu podrške, a vjerujemo da će se sada proširiti broj djece koja mogu pratiti sadržaj online učionice“, saopštavaju iz Udruženja roditelja Crne Gore.
780 pregleda 0 komentar(a)
Online učenje najmlađih, Foto: Shutterstock
Online učenje najmlađih, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.04.2020. 10:19h

Katarina Čarapić, ispred Udruženja roditelja Crne Gore, za Boje jutra je govorila o tome kako su u ovom udruženju prilagodili sadržaj „Učionioce družionice“ novim okolnostima i obezbijedili edukativni sadržaj za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

„Odlučili smo da prilagodimo aktivnosti družionice novonastalim okolnostima, tako što će djeca slušati sadržaj putem vibera“, rekla je ona ističući da su u udruženju svjesni da ova situacija zahtijeva fleksibilan pristup i prilagođavanje.

Kako kaže, trude se da sadržaj bude dostupan svima, ali su svjesni da postoje socijalno ugrožene porodice koje ne mogu obezbijediti svojoj djeci da se školuju putem pametnih uređaja.

„Putem donacija Telenor kompanije su obezbijeđeni pametni uređaji za socijalno ugrožene porodice, pa smo se time potrudili da obezbijedimo da naši sadržaji budu dostupni što većem broju djece“, kaže Čarapić.

„Online učionica družionica je prevashodno usmjerena onoj djeci koja su već prolazila kroz ovu vrstu podrške, a vjerujemo da će se sada proširiti broj djece koja mogu pratiti sadržaj online učionice“, saopštava.

Ona dodaje da socijalni servis Udruženja roditelja funkioniše zahvaljujući volonterima, koji su se odmah prilagodili novim uslovima i spremni su da pomognu u realizaciji ideje.

Čarapić poziva sve ljude dobre volje da se prijave i ističe da nije potrebno iskustvo, već samo dobra volja i strpljenje. Zainteresovani se mogu prijaviti putem fejsbuk stranice učionice družionice ili na broj telefona 067 577 869

Bonus video: