SSŠ "Sergije Stanić" obezbijedila pakete pomoći za svoje đake i zaposlene

U pitanju su paketi sa osnovnim životnim namirnicama za četvoročlanu porodicu, sadržaja dovoljnog za deset dana, a do sada je podijeljeno oko 90 paketa pomoći.
978 pregleda 0 komentar(a)
ŠSS “Sergije Stanić", Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
ŠSS “Sergije Stanić", Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Ažurirano: 13.04.2020. 09:54h

Srednja stručna škola „Sergije Stanić“ organizovala je humanitarnu akciju pomoći za svoje đake i zaposlene, o čemu je za Boje jutra govorila PR ove škole, Zorica Ičević.

„U školi i inače organizujemo veliki broj humanitarnih akcija, pa smo tako i ovoga puta organizovali pomoć za naše đake i zaposlene, tako što smo obezbijedili pakete pomoći za sve one koji su socijalno ugroženi“, saopštava Ičević.

Kako kaže, u pitanju su paketi sa osnovnim životnim namirnicama za četvoročlanu porodicu, sadržaja dovoljnog za deset dana, a do sada je podijeljeno oko 90 paketa pomoći.

„Brige koje nosi aktuelna situacija ne treba prepustiti učenicima, već odraslima koji o tome treba da brinu“, ističe ona, napominjući da će škola, ako trenutna situacija potraje, razmotriti i druge načine da pomogne svojim učenicima i zaposlenima.

Ona dodaje da su nastavnici odradili odličan posao u organizaciji nastave, a pohvalila je i vannastavno osoblje koje učestvuje u pripremama hrane za one koji se nalaze u izolaciji.

„Škola je ove godine obilježila 54. rođendan, a kako proslavu nije bilo moguće realizovati uz prigodan program, to je učinjeno online putem“, kaže ona, dodajući da su sredstva predviđena za proslavu preusmjerena na pakete pomoći.

Bonus video: