JPU "Đina Vrbica" obezbijedila online nastavu za predškolce

„Uz podršku UNICEF-a i naših učitelja i učiteljica smo uspjeli da pripremimo veliki broj aktivnosti koje se mogu sprovoditi od kuće i omogućiti da djeca uče kroz igru, što je za njih najvažnije“, ističe Milić.
782 pregleda 0 komentar(a)
Vrtići, Foto: Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo prosvjete
Vrtići, Foto: Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 13.04.2020. 10:30h

Tamara Milić, ispred Ministarstva prosvjete, za Boje jutra je govorila o online nastavi za podgoričke predškolce.

Kako kaže Milić, javna predškolska ustanova „Đina Vrbica“ je iskoristila već postojeći mehanizam koji je postojao prije nekoliko godina, a to je da putem vrtićkog televizora animiraju mališane i omoguće im da oni uče, rastu i razvijaju se od kuće.

Ona saopštava da se sve aktivnosti zasnivaju na trenutno postojećim planovima, koji se blagovremeno dostavljaju roditeljima, kako bi oni mogli planirati ove aktivnosti i prilagoditi rad sa djecom od kuće.

„Uz podršku UNICEF-a i naših učitelja i učiteljica smo uspjeli da pripremimo veliki broj aktivnosti koje se mogu sprovoditi od kuće i omogućiti da djeca uče kroz igru, što je za njih najvažnije“, ističe Milić, dodajući da se time i roditeljima olakšava organizacija kvalitetnog vremena za mališane.

Ona dodaje da se sadržaji mogu pronaći na zvaničnim fejsbuk stranicama, sajtovima, školskom portalu, a napominje i da su vaspitači kontaktirali sa roditeljima kojima redovno prosljeđuju materijale.

„Upis u vrtić obično kreće krajem maja i traje tokom juna mjeseca, a svi se nadamo da će i ove godine ići svojim tokom“, kaže Milić.

Ona poručuje mališanima da se i u ovim uslovima mogu razvijati uz pomoć svojih roditelja i učitelja, pa da u tom smjeru trebaju i provoditi svoje vrijeme.

Bonus video: