Dom starih u Bijelom Polju preduzeo sve mjere zaštite od koronavirusa

U Domu starih u Bijelom Polju trenutno boravi 185 korisnika iz cijele Crne Gore, a za sada nema slučajeva koronavirusa.
754 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 13.04.2020. 09:55h

Marijana Smolović, pomoćnica direktora Doma starih u Bijelom Polju, govorila je za Boje jutra o mjerama prevencije od koronavirusa koje se sprovode u ovoj ustanovi.

„Putem interneta saznajemo da je u brojnim domovima starih u drugim zemljama došlo do pojave koronavirusa, zbog čega smo mi odmah na početku donijeli veliki broj mjera kako bismo spriječili da se to desi u našoj ustanovi“, kaže Smolović.

Ona objašnjava da je na vrijeme obezbijeđen prostor za izolaciju, propisano obavezno nošenje opreme, povećane higijenske mjere, ali i smanjen broj posjeta.

„Donijeli smo odluka o izolaciji zaposlenih koji rade sa korisnicima, dok ostali zaposleni rade od kuće, čime smo smanjili mogućnost kontakata, a time i mogućnost pojave zaraze“, saopštava Smolović.

Kako kaže, u Domu starih u Bijelom Polju trenutno boravi 185 korisnika iz cijele Crne Gore, a za sada nema slučajeva koronavirusa.

Ona dodaje da je u domu trenutno angažovano sedam ljekara specijalista, od kojih je jedan i epidemiolog, pa su u konsultaciji sa njim i preduzeli sve dosadašnje mjere zaštite.

„Posjete domu su zabranjene, a naši korisnici sa najbližima komuniciraju putem telefona i mi dajemo sve od sebe da se njihove aktivnosti redovno odvijaju i da nema straha i panike“, zaključuje Smolović.

Bonus video: