Baftijari: Vrela Ribnička od ranije izolovana i distancirana od ostatka grada

„Pohvalio bih solidarnost ostalih mještana Vrela Ribničkih jer se trude da pomognu u nabavci hrane, a i nadležne jer su uključili struju onima kojima je bila isključena usljed ranijih neplaćanja“, ističe Baftijari za Boje jutra.
2258 pregleda 0 komentar(a)
Vrela Ribnička, Foto: Vlada Crne Gore
Vrela Ribnička, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 13.04.2020. 10:43h

Serđan Baftijari iz Građanske inicijative UPRE, za Boje jutra je govorio o situaciji u naselju Vrela Ribnička.

„Kroz komunikaciju sa upravnicima stambenih jedinica se trudimo da svima skrenemo pažnju na poštovanje mjera, a kao problem se ističe brojnost, usljed čega je teško održavati distancu“, objašnjava Baftijari.

„Pohvalio bih solidarnost ostalih mještana Vrela Ribničkih jer se trude da pomognu u nabavci hrane, a i nadležne jer su uključili struju onima kojima je bila isključena usljed ranijih neplaćanja“, ističe on.

Kako kaže, otkada su mjere stupile na snagu obezbijeđeni su paketi pomoći od strane Crvenog krsta, koji uključuju osnovne namirnice i proizvode za održavanje lične higijene, a dodaje i da su pripadnici komunalnog obavili dezinfekciju u mjestu Vrela Ribnička.

„Ovaj dio grada je na neki način odavno izolovan i distanciran, usljed čega mislim da nije bilo realno očekivati da će građani odmah početi da poštuju mjere“, kaže Baftijari i dodaje da je možda trebala uslijediti posjeta zvaničnika, kako bi građani osjetili da imaju podršku.

Kako kaže, osim već zabilježenog slučaja B.B. nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusa.

On poziva sve mještane Vrela Ribničkih da poštuju mjere, ali i napominje na javnost da virus ne bira koga će napasti na osnovu etničke pripadnosti i socijalnog statusa, kao i da je, prema posljednim istraživanjima, romska populacija najranjivima zajednica.

Bonus video: