JPU "Đina Vrbica" obezbijedila nove servise podrške za roditelje

Iz JPU "Đina Vrbica" saopštavaju da se roditelji najčešće javljaju zbog straha, panike i nesigurnosti o tome kako da djeci predstave trenutnu situaciju i objasne im promjene u svakodnevnom životu.
781 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija
Ažurirano: 14.04.2020. 10:50h

Dijana Jović ispred JPU „Đina Vrbica“, govorila je za Boje jutra o novim servisima ove ustanove, koji će obezbijediti psihološku i logopedsku pomoć roditeljima čija djeca su i ranije koristila ove usluge u okviru ove predškolske ustanove.

„Po nastupanju mjera izolacije gotovo svi roditelji koji su bili na evidenciji psihološke službe su nam se počeli obraćati telefonom sa određenim nedomicama i to nam je bio pokazatelj da je ovu pomoć važno pružiti svim roditeljima kojima je ona potrebna“, saopštava Jović.

Kako kaže, roditelji su se najviše javljali zbog straha, panike i nesigurnosti o tome kako da djeci predstave trenutnu situaciju i objasne im promjene u svakodnevnom životu.

„Važno je da prihvatimo i svoje negativne emocije, jer su one normalne u ovoj situaciji“, kaže Jović, dodajući da je to način i za pružanje primjera djeci, koja trebaju naučiti od svojih roditelja kako da se izbore sa negativnim emocijama.

Ona saopštava da je u razgovoru sa roditeljima primjetno da porodice još uvijek nemaju dnevnu strukturu i da je to u početnoj fazi normalno, ali da je važno da roditelji provode vrijeme zajedno sa djecom, aktivno se igrajući sa njima ili im pomažući u školskim aktivnostima.

Jović napominje da je roditeljima na raspolaganju i pomoć logopeda.

Roditelji mogu dobiti pomoć putem fesjbuk stranice od 10 do 12h, kao i pozivom na brojeve telefona telefona, i to za psihološku pomoć na broj 067 313 441 , a za pomoć logopeda na broj 067 243 332

Bonus video: