Popović za Boje jutra: Penzioneri imaju prednosti i bez zvaničnih preporuka

„Penzioneri se pridržavaju mjera, a uglavnom izlazimo zbog odlaska u apoteku ili prodavnicu“, kaže Popović.
955 pregleda 0 komentar(a)
Penzioneri (Ilustracija), Foto: Shutterstock, Shutterstock
Penzioneri (Ilustracija), Foto: Shutterstock, Shutterstock

Predsjednik udruženja penzionera mjesne zajednice Momišići, Zoran Popović, za Boje jutra je govorio o tome kako se penzioneri snalaze u novim okolnostima izolacije.

„Penzioneri se pridržavaju mjera, a uglavnom izlazimo zbog odlaska u apoteku ili prodavnicu“, kaže Popović i napominje da je lakše onima koji žive u kućama, jer mogu izaći u dvorište i prošetati.

Popović kaže da je vidno da penzioneri imaju prednosti u apotekama i prodavnicama, kao i da građani o tome vode računa i bez obzira na zvanične preporuke koje postoje u trenutnoj situaciji.

„U početku je bilo malo straha i panike od nedostatka pojedinih namirnica, usljed čega su ljudi pokušali da se snadbiju, međutim, prodavnice imaju zaliha i ta bojazan kod građana više ne postoji“, dodaje on.

Popović objašnjava da se i penzioneri prilagođavaju trenutnim okolnostima, koriste tehnologije i zahvaljujući njoj komuniciraju sa prijateljima.

„Redovno komuniciram sa članovima mog folklornog ansambla putem fejsbuk grupe, gdje objavljujemo snimke i vježbe za nove korake, pa mogu reći da se i penzioneri snalaze u korišćenju tehnologije u ovim okolnostima“, kaže Popović.

Penzionerima i sugrađanima poručuje da ostanu doma i poštuju mjere.

Bonus video: