Centar za socijalni rad u Danilovgradu bilježi povećan broj poziva za pomoć

Iz Centra za socijalni rad u Danilovgradu saopštavaju da do sada nijesu zabilježili povećan broj poziva za prijavu porodičnog nasilja, ali da je trenutna situacija naročito pogodna ovoj pojavi, kao i da su sve službe za prevenciju i zaštitu na raspolaganju.
985 pregleda 0 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Culture-corner.me, Culture-corner.me
Danilovgrad, Foto: Culture-corner.me, Culture-corner.me
Ažurirano: 15.04.2020. 09:51h

Jelena Raičević iz Centra za socijalni rad u Danilovgradu, govorila je za Boje jutra o radu aktivnostima ove institucije u periodu epidemije koronavirusa.

„Centar za socijalni rad u sklopu svojih redovnih aktivnosti redovno pruža pomoć najugroženijima i očekivali smo da će se broj onih kojima je potrebna pomoć povećati usljed novih okolnosti, do čega je i došlo“, saopštava Raičević.

Kako kaže, rad sa strankama je sada drugačiji i obavlja se u periodu od 9 do 12h, a sve službe rade i na raspolaganju su građanima.

„Preporučujemo da se korisnici obrate putem telefona ili mejla, kako bi se izbjegao kontakt, ali ukoliko su u pitanju hitni slučajevi, poput porodičnog nasilja, građani mogu posjetiti prostorije Centra“, ističe ona i dodaje da zaposleni vode računa o mjerama zaštite i nose zaštitnu opremu.

Ona napominje da do sada nijesu zabilježili povećan broj poziva za prijavu porodičnog nasilja, ali da je trenutna situacija naročito pogodna ovoj pojavi, kao i da su sve službe za prevenciju i zaštitu na raspolaganju.

„Ova situacija naročito pogoduje pojavi nasilja u porodici, jer su žrtve izolovane i ne mogu kontaktirati sa svojim prijateljima, usljed čega se smanjuje i mogućnost prijave nasilja u porodici“, kaže Raičević.

Kako dodaje, postupci razvoda braka često nose razne nesuglasice kada je u pitanju briga o djeci, kao i da u tom smislu sada mogu nastati problemi u ispunjavanju obaveza iz presuda koje se tiču redovnog viđanja djece.

Bonus video: