Francuska razmatra ukidanje karantina početkom maja, ali sve zavisi od razvoja situacije

Kako prenosi porodica Perišić, u Francuskoj je bilo riječi prestanku karantina, što se može očekivati oko 11. maja, ali sve zavisi od daljeg razvoja situacije.
739 pregleda 0 komentar(a)
Porodica Perišić, Foto: AP
Porodica Perišić, Foto: AP

Milun Perišić, koji sa porodicom živi u Francuskoj, javio se za Boje jutra i govorio o stanju u ovoj zemlji i načinu svakodnevnog života za vrijeme izolacije.

„Za vrijeme vikenda je broj smrtnih slučajeva u Francuskoj opao, ali već posljednih dana je taj broj ponovo veoma visok i juče je iznosio oko 700 smrtnih slučajeva“, saopštava Perišić.

Kako kaže, samo jedna osoba može izaći radi odlaska u prodavnicu i to samo u krugu od jednog kilometra od kuće, dozvole se obezbjeđuju putem interneta, a djeca ne smiju izlaziti.

„U kući se trudimo da redovno sprovodimo sve aktivnosti, učimo preko interneta i organizujemo sportske aktivnosti“, prenosi porodica Perišić.

Kako kažu, u Francuskoj je bilo riječi prestanku karantina, što se može očekivati oko 11. maja, ali da sve zavisi od daljeg razvoja situacije.

„I dalje uglavnom obolijevaju starije osobe, ali trećina ljudi koji su zaraženi ima manje od šezdeset godina, što je velika brojka“, dodaje Perišić i isitče da starije osobe uglavnom više vode računa i ostaju kod kuće.

Bonus video: