Italijanski univerziteti se jako brzo prilagodili online načinu rada, čak se i diplomski radovi brane ovim putem...

Kako saopštava crnogorski državljanin na studijama u Italiji, univerziteti u ovoj zemlji funkcionišu jako dobro za vrijeme epidemije i od početka je sve prenesemo na online platforme, a kako kaže, čak se i neki diplomski radovi brane na taj način.
1156 pregleda 0 komentar(a)
Italija koronavirus, Foto: AP, AP
Italija koronavirus, Foto: AP, AP
Ažurirano: 16.04.2020. 10:34h

Rade Dačević, crnogorski državljanin koji studira fiziku u Bariju u Italiji, javio se za Boje jutra i govorio o studiranju u periodu izolacije i funkcionisanju univerziteta u Italiji.

„U domu je trenutno 50ak studenta, od čega nas troje iz Crne Gore, a otkada su uvedene mjere, život u domu se potpuno promijenio“, kaže Dačević.

On saopštava da univerziteti funkcionišu jako dobro i da je početka sve prenesemo na online platforme, a kako kaže, čak se i neki diplomski radovi brane na taj način.

„Izlazak iz doma je zabranjen nakon 18h, a studenti se pridržavaju svih mjera“, kaže Dačević i dodaje da su građani vrlo odgovorni, održavaju distancu i poštuju redove u apotekama, iako su na početku sve shvatali olako.

On napominje da je odlučio da ostane u Italiji kako bi redovno izvršavao svoje obaveze na fakultetu i da svo slobodno vrijeme koristi u tom smjeru.

Bonus video: