Miladinović za Boje jutra: Konferencije za medije ovih dana bez medija

„Danas svi očekuju konferenciju za medije u 15h, međutim, one se ovih dana održavaju bez medija“, saopštava Miladinović.
611 pregleda 0 komentar(a)
novinari, mediji, Foto: Shutterstock, Shutterstock
novinari, mediji, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 16.04.2020. 10:49h

Aleksandar Miladinović, novinar BBC-a u Srbiji, za Boje jutra je govorio o situaciji u Srbiji i pripremama za predstojeće Vaskršnje praznike.

„Veliki su redovi pred prodavnicama u Srbiji, jer je ograničen broj kupaca koji mogu boraviti u prodavnici, a veliki broj građana se priprema za predstojeće Vaskršnje praznike“, saopštava Miladinović.

Kako kaže, praznici će ove godine biti potpuno drugačiji, a građani su pozvani da se strogo pridržavaju mjera izolacije.

„Vlasti u Srbiji napominju da su stvari pod kontrolom, ali da je problem nastao kada se koronavirus pojavio u staračkim domovima, u kojima postoji veliki broj oboljelih, što će biti poseban problem za medicinske radnike“, prenosi Miladinović.

On saopštava da je juče otkriveno 189 novozaraženih, a povećao se i broj testova, pa je juče testirano preko dvije i po hiljade ljudi.

„Povlačenje odnosno nepovlačenje doktora Kona iz kriznog štaba je bio nevjerovatan višesatni igrokaz koji se vodio putem mreže fejsbuk, a nakon razgovora sa predstavnicima vlasti u Srbiji, nije bilo riječi o njegovom povlačenju“, kaže Miladinović.

„Danas svi očekuju konferenciju za medije u 15h, međutim, one se ovih dana održavaju bez medija“, ističe Miladinović i saopštava da su novinari zamoljeni da, usljed mjera, ne dolaze na konferencije za štampu, već da pitanja pitanja online putem.

Bonus video: