Ribe ima dovoljno, cijene pristupačne i bez promjena, morska riba nešto skuplja

Kako kažu prodavci, riba u ponudi je svježa, a cijene su pristupačne, dok morska riba bilježi nešto jače cijene, pa po kilogramu san pjer košta 25 eura, dok oslić košta od 8 do 10 eura.
1152 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.04.2020. 11:40h

Kakva je situacija na zelenoj pijaci, ima li dovoljno ribe i koje su cijene, u Bojama jutra je bilo razgovora sa Biljanom Jovović, PR menadžerkom Tržnice i pijaca.

„Zabrana ribolova na Skadarskom jezeru u ovom periodu je uticala na ponudu, pa se tako ne može naći jezerska riba, ali u ponudi ima dovoljno rječne i morske ribe“, kaže Jovović.

Ona ističe da je pastrmka uvijek u ponudi, po cijeni od četiri i po eura po kilogramu, što je, kako kaže, njena standardna cijena, a tu su i različite morske ribe.

„Ribe ima dovoljno i ponuda se uvijek dopunjava, pa će ponuda biti prilagođena predstojećim praznicima“, saopštava ona.

Kako ističe, usljed trenutne situacije, na tržnicama uspijevaju da kanališu gužvu i održavaju red, a održavanje i dezinfikcija površina se obavljaju redovno.

Prodavci morske ribe ističu da se ovoga jutra prodavao cipol, brancin, lignje, ali i gambori, čija cijena po kilogramu iznosi 15 eura.

Kako kažu prodavci, Podgoričani su upoznati sa ribom i traže kvalitet, a korona je malo poremetila njihov rad, međutim, uspjeli su da se prilagode.

Riba je svježa, a cijene su pristupačne, dok morska riba bilježi nešto jače cijene i to po kilogramu san pjer košta 25 eura, dok oslić košta od 8 do 10 eura.

Bonus video: