Omogućene virtuelne posjete brojnih crnogorskih izletišta i atraktivnih lokacija

„Tehnologija nam omogućava i virtuelni obilazak gradova u 3D formi, pa se tako mogu obići stari gradovi, Porto Montengro u Tivtu, Gospa od Škrpjela, Perast, Stari gradovi u Ulcinju i Kotoru“, saopštavaju iz Nacionalne turističke organizacije.
561 pregleda 1 komentar(a)
Nacionalna turistička organizacija, Foto: AP
Nacionalna turistička organizacija, Foto: AP
Ažurirano: 16.04.2020. 13:10h

Nina Vukčević iz Nacionalne turističke organizacije, za Boje jutra je govorila o novoj mogućnosti virtuelnog obilaska atraktivnih crnogorskih lokacija.

„Ograničeno kretanje je ovih dana naša obaveza i dužnost, ali to ne znači da smo potpuno lišeni mogućnosti da putujemo, pa makar i virtuelno“, kaže Vukčević i dodaje da je jedna od prednosti virtuelnih posjeta odsustvo gužve.

Ona saopštava da se virtuelnim putem mogu posjetiti brojna crnogorska izletišta i skijališta, Kolašin 1600, Nacionalni park Durmitor i planina Komovi.

„Nacionalni parkovi ovih dana obezbjeđuju da virtuelno posjetite neke od njihovih najatraktivnijih lokacija, a tako možete obići i Virpazar, Pavlovu glava, Žabljak Crnojevića i Rijeku Crnojevića“, saopštava Vukčević i dodaje da će ubrzo biti spremna i ljetnja virtuelna tura.

Ona napominje da su i nacionalni muzeji otvorili svoja vrata za virtuelne posjete, pa se ovim putem može posjetiti i arheološka zbirka u istorijskom muzeju, Njegoševa biljarda, reljefne karte Crne Gore, itd.

„Tehnologija nam omogućava i virtuelni obilazak gradova u 3D formi, pa se tako mogu obići stari gradovi, Porto Montengro u Tivtu, Gospa od Škrpjela, Perast, Stari gradovi u Ulcinju i Kotoru“, prenosi ona.

Vukčević napominje da su linkovi za virtuelne posjete dostupni na zvaničnom portalu Nacionalne turističke organizacije montenegro.travel, kao i putem stranica na društvenim mrežama, i to na fejsbuku Montenegro wild beauty i instagramu go.montenegro.

Kako napominje, ovih dana će za pratioce biti ogranizovane i online igre sa vrijednim nagradama, pa sve poziva da prate rad Nacionalne turističke organizacije.

Bonus video: