Nrekić: Ključno je ostati kući tokom Vaskrsa, jer posljedice mogu biti kobne

Nrekić smatra da su posjete tokom katoličkog Uskrsa uticale na povećanje broja inficiranih koronavirusom
2525 pregleda 1 komentar(a)
Ljoro Nrekić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ljoro Nrekić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, kazao je da su posjete tokom katoličkog Uskrsa dovele do povećanja broja inficiranih koronavirusom, pa je naložio pojačane kontrole u susret pravoslavnom Vaskrsu .

Opština Ulcinj je danas podijelila i prvi kontigent pomoći za 70 romskih porodica, ali se akciji nisu odazvali veliki trgovinski lanci.

Nrekić je nakon sjednice Kriznog štaba na čijem je čelu upozorio da je ključno da Ulcinjani ostanu u kućama tokom Vaskrsa, jer posljedice mogu biti kobne.

On smatra da su posjete tokom katoličkog Uskrsa uticale na povećanje broja inficiranih koronavirusom.

"Kao posljedicu toga imamo četvoro zaraženih u opštini Ulcinj. Moramo biti oprezni svi, jer svako opuštanje može biti kobno", istakao je Nrekić.

On je najavio pooštrene kontrole u prigradskim naseljima, gdje su zapažena okupljanja po putevima.

"Prije neko veče put od Kolomze do Kruta preko Možure, došli su neki mladi. Oni traže puteve koji su sporedni i nijesu pod nadzorom policije i Komunalne policije, tako da i te puteve sam naglasio da obilaze", kazao je Nrekić.

Opština je danas podijelila i prvi kontigent pomoći za 70 romskih porodica.

Tu akciju su organizovali uz podršku vlasnika ulcinjskih marketa, dok se veliki trgovinski lanci koji posluju po cijeloj Crnoj Gori, nijesu odazvali akciji.

"Ja sam se obratila svima onima koji imaju supermarkete i megamarkete u Ulcinju, nezavisno da li su firme na lokalnom ili državnom nivou. Ovo nije pomoć opštini Ulcinj, već njihovim klijentima i potrošačima. Onima koji od njihovog otvaranja u Ulcinju troše svoja skromna, neskromna i malo veća sredstva u njihovim megamarketima, na osnovu čega oni zarađuju svoj profit u Ulcinju", kazala je Hatidža Đoni, potpredsjednica Opštine Ulcinj.

Đoni poziva velike trgovačke lance da doniraju osnovne životne namirnice najugroženijima, a oni potvrđuju da im svaka pomoć mnogo znači.

Iako je , kako Đoni kaže, Opština u nezavidnoj finansijskoj situaciji, nastaviće da organizuje akcije za najugroženije porodice, kojih ima oko 500.

Bonus video: