Narodna kuhinja u Baru ponovo radi, dnevno podijele oko dvije stotine obroka

Kako prenose iz NVO "Žene Bara", narodna kuhinja juče i prekjuče podijelila oko dvije stotine obroka, a trude se da obezbijede osnovno onima koji za to nemaju mogućnosti.
1111 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Žene Bara
Ilustracija, Foto: Žene Bara
Ažurirano: 17.04.2020. 19:05h

Ljiljana Vujović iz NVO „Žene Bara“, govorila je za Boje jutra o ponovnom otvaranju narodne kuhinje u Baru.

Kako saopštava Vujović, nakon izricanja mjera za borbu protiv koronavirusa, morali su zatvoriti narodnu kuhinju, međutim, uočena je pojačana potreba za njenim radom pa su, nakon sprovođenja određenih formalnosti, ponovo uspjeli otvoriti narodnu kuhinju.

„Napravili smo trake za određivanje distance, smanjen je broj kontakata, dezinfekcija je obavljena i u prostoru i ispred prostora“, kaže Vujović.

Ona ističe da je juče i prekjuče podijeljeno oko dvije stotine obroka i da sa vrata narodne kuhinje u Baru niko nije vraćen, te da se trude da obezbijede osnovno onima koji za to nemaju mogućnosti.

„Kako nemamo organizovanu dostavu, ljudi dolaze do narodne kuhinje po obrok“, kaže Vujović i dodaje da oni koji raspolažu svojim vozilom često dolaze i iz udaljenih mjesta.

„Nadam se da ćemo brzo savladati ovu situaciju, ali imajući na umu da u našem okruženju ima onih koji nemaju za osnovne potrebe i da im je potrebna pomoć, a bojim se da će takvih slučajeva biti još više“, zaključuje ona.

Bonus video: