Porodica Šećković: Sa ulice u sklonište, pa opet na ulicu i tako godinama

“Ja bih poručio vlastima da pogledaju malo na ovu sirtonju. Ovo je gore od ratnog stanja, neko nosi milijarde, a neko ne može svoj krov nad glavom da nađe”, kazao je Šećković
2808 pregleda 0 komentar(a)

Porodica Šećković i njihovi prijatelji, koji godinama nemaju krov nad glavom danas su morali da napuste magacin u podgoričkom naselju Zagorič u kome su privremeno živjeli mjesecima. Kada su se našli na ulici i nakon što je to zabilježila kamera Televizije Vijesti ponovo su za kratko vraćeni u sklonište.

S ulice u skloniste , pa opet na ulicu, tako već godinama izgleda život bivšeg policijskog službenika Nenada Šećkovića, njegove bolesne supruge i prijatelja.

U magacinu ispod pješačkog mosta na Zagoriču našli su skrovište posljednjih mjeseci, ali su im, kažu, gradske vlasti prosle sedmice naložile da ga napuste.

“Zato što trebaju da se rade ili park, ili zgrade, ne znam tačno”, kazao je Šećković.

Zato su se Šećkovići i njihovi prijatelji danas privremeno nastanili na prostoru nekadašnje vojne kasarne, preko puta Gimnazije “Slobodan Škerović”.

"Kako se osjećate ovdje na ulici? Nikako, nikako 30 godina se ja nikako ne osjećam+ali eto, bog je veliki, pa neka vidi“, rekao je Šećković.

S druge strane, iz Glavnog tvrde da su porodica Šećković i njihovi prijatelji samoinicijativno napustili objekat u Zagoriču koji je u vlasništvu Glavnog grada, a u kojem su prethodno bez saglasnosti i odluke nadležnih organa boravili određeno vrijeme.

“Uzimajući u obzur činjenicu da potpuno bespravno koriste navedeni prostor, neformalno su informisali nadležne gradske službe da će se, čim za to steknu uslove, u narednih nekoliko dana preseliti u objekat u blizini Spuža koji je vlasništvo jednog člana porodice Šećković, a do tada im je omogućeno da privremeno borave u istom objektu u Zagoriču”, saopštili su iz Glavnog grada.

Ipak, Šećkovići su nam kazali da im je Komunalna policija, koja im je pomogla da ponovo vrate stvari na Zagorič, rekla da se jave socijalnoj službi da im pomognu. Iako kažu da će pokušati, polako gube nadu.

“Ja bih poručio vlastima da pogledaju malo na ovu sirtonju. Ovo je gore od ratnog stanja, neko nosi milijarde, a neko ne može svoj krov nad glavom da nađe”, kazao je Šećković.

Bonus video: