DJECA SE SMRZAVAJU

Samohrana majka iz Rožaja apeluje za pomoć: Živi od socijale, dok plati račune, ne ostane joj skoro ništa

Svi koji žele da pomognu Jasminki i njenoj djeci mogu to da učine uplatom na žiro račun kod NLB banke, broj 530-0100100063730-43
11440 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2020. 19:38h

Samohrana majka Jasminka Pačariz (31), godinama se u neuslovnoj i skučenoj baraci od svega nekoliko kvadrata muči sa dvoje maloljetne djece, od kojih je jedno sa posebnim potrebama 

"Njoj mi je najteže, ona je dijete bolesno i ne može da podnese ovu izolaciju. Niti ima mjesta da se igra,  dijete nema nikakve uslove, ovaj za život", kaže Jasminka.

Život se sa ovom porodicom surovo poigrao prije četiri godine, kada je preminuo Jasminkin suprug. Danas živi od 146 eura socijale, a dok plati račune, ne ostane joj skoro ništa.

"Ovo je jedna trafika, ovde nije ni kuća ni ništa. Smrzavaju mi se djeca, sve im pomodre usta, ja mislim nisu mi živa djeca, kad ih vidim onako modrih usta", priča ona.

Kako se grijete zimi, Jasminka?

"Nikako, smrzavamo se", dodaje Jasminka.

Zbog velike hladnoće i vlage, Pačarizi nemaju gdje ni da se okupaju.

"U banjicu mi se kupaju djeca, ja nemam uslova da bi mogla da ih kupam normalno", priča Jasminka.

Tek nekoliko dobrih ljudi iz Rožaja pomogne im u hrani koja najčešće propadne, jer nemaju frižider. San o toplom domu, predugo je samo pusta zelja

"Da je za mene, ja bih mogla u svakakve uslove, ali djeca, kako će ova što mi je bolesna, kako će ona da izdrži po ovim uslovima, da li to razmišlja Opština, da li to razmišlja Vlada za ovu moju jadnu djecu", pita Jasminka.

Iz Opštine su TV Vijesti kazali da će razmotriti slučaj Jasminke Pacariz i pokušati da joj pomognu, dok  iz Centra za socijalni  rad u Rožajama potvrđuju da Pačarizi žive  od 146 eura socijalne pomoci .

Svi koji žele da pomognu Jasminki i njenoj djeci mogu to da učine uplatom na žiro račun kod NLB banke, broj 530-0100100063730-43.

Preporučujemo za Vas