Asocijacija menadžera: Pod hitno otvoriti male radnje i preduzeća

„Pod hitno se moraju otvoriti sve manje radnje i preduzeća, naravno, poštujući sve propisane mjere, ali se oni moraju otvoriti“, ističe Radulović.
11805 pregleda 19 komentar(a)
Radovan Radulović, Foto: AP
Radovan Radulović, Foto: AP
Ažurirano: 20.04.2020. 09:30h

Radovan Radulović, potpredsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore, za Boje jutra je govorio o predlogu seta mjera za jačanje crnogorske privrede, koje je ova organizacija uputila Vladi Crne Gore.

„Asocijacija menadžera je prva organizovala online konferenciju na temu ekonomije u periodu korone, a prije praznika smo i uputili tekst predloga mjera za jačanje privrede Vladi Crne Gore“, saopštava Radulović.

On ističe da su dobili pozitivne reakcije od članove Vlade, a da se konkretni potezi očekuju poslije prazničnih dana.

„Ovo je vrijeme kada Crna Gora mora biti pametna i disciplinovana, ujedinjena i solidarna, zbog toga nije vrijeme za politikanstvo i nadmudrivanje, već je potrebno da radimo zajedno“, napominje Radulović i dodaje da je neophodno formirati Nacionalni strateški tim u koji će se uključiti i predstavnici društva i nevladinih organizacija.

Radulović ističe da ovih dana struka vodi glavnu riječ i da tako i treba da ostane.

„Pod hitno se moraju otvoriti sve manje radnje i preduzeća, naravno, poštujući sve propisane mjere, ali se oni moraju otvoriti“, ističe on i dodaje da je neophodno smanjiti uvoz i restruktuirati privredu, te pravično i pravilno rasporediti sredstva za subvencioniranje.

Kako objašnjava, ove sedmice se očekuje i drugi paket mjera, koji će biti orijentisan ka obezbjeđenju očuvanja radnih mjesta.

Bonus video: