Jedna osoba pod nadzorom u Domu za stare u Risnu

„Za sada imamo jednog korisnika koji se nalazi pod nadzorom, iako klinička slika ne odgovara simptomima koronavirusa, ali je riječ o mjerama predostrožnosti“, kaže doktor Adrović
3888 pregleda 1 komentar(a)
Dom starih u Risnu, Foto: AP, AP
Dom starih u Risnu, Foto: AP, AP
Ažurirano: 20.04.2020. 09:51h

Doktor Damir Adrović iz Doma za stare „Grabovac“ u Risnu, za Boje jutra je prenio utiske o stanju u ovoj ustanovi, kada je u pitanju izolacija i borba sa koronavirusom.

„Na kapijama naše ustanove se sada nalaze pripadnici Vojske Crne Gore i pomažu nam da organizujemo sprovođenje mjera, budući da se pokušava spriječiti da koronavirus prodre u Dom za stare“, prenosi Adrović.

„Za sada imamo jednog korisnika koji se nalazi pod nadzorom, iako klinička slika ne odgovara simptomima koronavirusa, ali je riječ o mjerama predostrožnosti“, saopštava doktor Adrović i dodaje da ovaj korisnik još uvijek nije testiran, ali će biti u narednih par dana.

On objašnjava da je trenutno jedini ljekar u ovoj ustanovi i da je u izolaciji sa osobljem, a napominje i da su do sada preduzimali sve mjere koje su izrečene, pa su od 12. marta obustavljene i sve posjete Domu za stare u Risnu.

„Jako veliki izazov je sada pred nama, a ja se nadam da ćemo uspjeti da mu odgovorimo i da virus neće ući u ustanovu, a u slučaju da se to desi najvažnije je pravovremeno i pravilno reagovati, kako bi virus ostao lokalizovan“, ističe Adrović.

Kako dodaje, u domu je trenutno oko 270 korisnika i svi su stabilnog zdravstvenog stanja, poštuju sve mjere i imaju veliko razumijevanje za osoblje.

Bonus video: