Pravi problemi za ugostitelje i njihove zaposlene nastupaju u zimskom periodu

„Ugostitelji na osnovu ljetnje zarade uspijevaju da odvoje novac za zimsku isplatu zarada, a ove godine je veliki znak upitnika na ljetnju sezonu", saopštio je Buzdovan.
4412 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.04.2020. 10:33h

Nikola Buzdovan iz Udruženje ugostitelja Budve, za Boje jutra je govorio o funkcionisanju kafića i restorana nakon karantina.

„Ugostiteljstvu je teško u ovom periodu, jer nemamo nikakvih prihoda i posao je stao u potpunosti, usljed čega će biti potreban dodatan napor da se zaista pomogne ugostiteljima“, saopštava Buzdovan.

Kako kaže, teško je očekivati išta ozbiljno od predstojeće sezone, zbog čega će se velike posljedice epidemije osjetiti tek u septembtu i oktobru.

„Ugostitelji na osnovu ljetnje zarade uspijevaju da odvoje novac za zimsku isplatu zarada, a ove godine je veliki znak upitnika na ljetnju sezonu, a samim tim i na mogućnost zadržavanja radnika, zbog čega nas posebni problemi čekaju u zimskom periodu“, objašnjava Buzdovan.

On dodaje da je polazna tačka svake odluke zdravstvena situacija i njen razvoj, zbog čega će ugostitelji morati da se prilagode svim mjerama koje donesu i preporuče zdravstvene institucije.

„Moramo biti svjesni da to što bude ovog ljeta – biće, na to trenutno malo možemo uticati, ali je najbitnije da imamo direktnu komunikaciju sa Vladom i sa stručnim kadrom, za sada ona postoji, a tek će se intezivirati u predstojećem periodu“, zaključio je Buzdovan.

Bonus video: