Turističke agencije od marta bez posla, nadaju se otvaranju granica...

Kako su saopštili iz jedne od turističkih agencija, ukoliko se zadrže mjere distanciranja i granice ne otvore, pitanje je kako će funkcionisati organizacija putovanja.
1433 pregleda 0 komentar(a)
Isplanirajte putovanje na vrijeme, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Isplanirajte putovanje na vrijeme, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 22.04.2020. 10:31h

Milan Koprivica, ispred jedne od turističkih agencija, za Boje jutra je govorio o očekivanjima za mogućnosti putovanja u predstojećem periodu.

„Jedino što se može sa sigurnošću reći jeste da je situacija neizvjesna“, kaže Koprivica.

On objašnjava da agencija trenutno ima isplanirana ljetnja putovanja, ali da ne može potvrditi da će se ona i sprovesti.

„Najveći broj putnika ljeti imamo ka Grčkoj, a kako trenutno vidimo, djeluje da se situacija u Grčkoj popravlja“, saopštava Koprivica i dodaje da mogućnost putovanja umnogome zavisi i od razvoja međunarodnog saobraćaja.

Kako dodaje, optimistične prognoze govore o periodu jula kao mogućnosti za putovanja, ali sve zavisi od razvoja trenutne situacije.

„Ljetovanja su u planu već pola godine, neki aranžmani su objavljeni, a neki će tek biti, jer Crnogorci uglavnom rezervišu aranžmane u periodu maja i juna“, objašnjava Koprivica.

Kako je kazao, ukoliko se zadrže mjere distanciranja, pitanje je kako će funkcionisati organizacija putovanja.

„Trenutne okolnosti i ono što predstoji će sigurno ostaviti najveće posljedice na turizam, pa time i na turističke agencije, s tim da smo mi posljedice osjetili već u periodu marta i osmomartvoskih praznika“, napominje on i dodaje da većina turističkih agencija od tada nije imala ozbiljnijeg posla.

"Nadamo se da ćemo uskoro ići ka nekim od naljepših evropskih destinacija", zaključio je Koprivica.

Bonus video: