Žabljak pruža turističke aktivnosti koje omogućavaju fizičku distancu, možda ima nade za sezonu...

„Početkom juna možda možemo očekivati prve turiste, ali turizam je vrlo osjetljiva razvojna grana, usljed čega već sada ispašta“, istakla je direktorica turističke organizacije Žabljaka.
1849 pregleda 0 komentar(a)
Zimska sezona, Foto: Dragana Šćepanović
Zimska sezona, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 22.04.2020. 10:35h

Direktorica turističke organizacije na Žabljaku, Vanja Šarović, za Boje jutra je govorila o predstojećoj sezoni na Žabljaku i očekivanjima.

„Kompletna situacija je za nas velika nepoznanica i neizvjesnost, a konstantno smo u komunikaciji sa svim nadležnim službama i organizacijama“, saopštava Šarović.

Ona je kazala da su se u turističkoj organizaciji nadali da će sezona krenuti ranije, ali trenutne okolnosti su izmijenile sve planove, pa je veliki broj rezervacija otkazan.

„Početkom juna možda možemo očekivati prve turiste, ali turizam je vrlo osjetljiva razvojna grana, usljed čega već sada ispašta“, dodaje Šarović.

Kako je kazala, sa sigurnošću se može očekivati pad cijena turističkih usluga i prilagođavanje cijena.

„Suočavamo se sa dva problema, a to su turistički ugostitelji sa jedne strane, koji su ovim okolnostima jako pogođeni, dok sa druge strane imamo turiste koji su individualno pogođeni i ne mogu izdvojiti velike količine novca za putovanja“, objašnjava Šarović.

Ona napominje da je Crna Gora ozbiljno pristupila suzbijanju pandemije, zbog čega se može uticati na turiste koji će Crnu Goru posmatrati kao sigurnu turističku destinaciju.

„Biće jako važno i dalje voditi računa o održavanju mjera fizičke distance i održavanju higijene, a kako Žabljak garantuje aktivnosti koje ovo omogućavaju, poput planiniranja, šetnje i biciklizma, sve to ide u prilog održavanju sezone“, zaključila je Šarović.

Bonus video: