Marđonović za Boje jutra: Ne tražimo socijalnu pomoć od države, već prelazak na socijalnu tržišnu ekonomiju

Kako kaže Marđonović, privrednicima i zanatlijama je potrebno onoliko slobode koliko je moguće pružiti, a pomoći države samo onoliko koliko je neophodno.
690 pregleda 0 komentar(a)
Boris Marđonović, Foto: AP
Boris Marđonović, Foto: AP

Boris Marđonović ispred Zanatske komore Crne Gore, govorio je za Boje jutra o vrstama pomoći koje zanatlije očekuju od države, kako bi pobijedili ekonomske posljedice pandemije koronavirusa.

„Mi tražimo da se pređe na socijalnu tržišnu ekonomiju, ali ne tražimo socijalnu pomoć od države“, saopštio je Marđonović.

Kako kaže, privrednicima i zanatlijama je potrebno onoliko slobode koliko je moguće pružiti, a pomoći države samo onoliko koliko je neophodno.

„Privredna komora se pohvalila da je Vlada prihvatila njene predloge, ali i ostale organizacije, pa mislim da bi najbolje bilo da se sve organizacije udruže i podnesu zajedničke predloge mjera za poboljšanje“, napominje Marđonović.

On dodaje da onaj ko vidi perspektivu svog rada treba da uzme kredit sa dugoročnom otplatom i odgovarajućim grejs periodom, a da onaj ko obavlja posao bez prijave neće naići na podršku, već da država treba da ima nultu toleranciju na pojavu crnog tržišta.

"Pojava sive ekonomije je veliki problem jedne privrede i mislim da država treba da ima nultu toleranciju na pojavu crnog tržišta, ali i da svima onima koji posluju po propisima pruži odgovarajuću atmosferu za razvoj posla", istakao je Marđonović.

Bonus video: