Švedska disciplina: Mit ili realnost?

Dok se u svijetu nastavlja s opreznim popuštanjem mjera, u Švedskoj je i dalje sve po starom - život se odvija gotovo kao i prije virusa korona. Švedska disciplina: Mit ili realnost?
6733 pregleda 3 komentar(a)
Detalj iz Stokholma, Foto: AP
Detalj iz Stokholma, Foto: AP
Ažurirano: 23.04.2020. 09:02h

Kako bi trebalo da izgleda povratak u život prije Kovida-19, a da nas ne sačeka loš scenario, koliko je važno da ljudi od struke diktiraju proces ublažavanja mjera za borbu protiv koronavirusa, a ne političari i menadžeri razgovaramo sa poznatim sarajevskim ljekarom, nekadašnjim dugogodišnjim načelnikom zaraznog odjeljenja u Opštoj bolnici u Sarajevu, infektologom u penziji, dr Bakirom Nakašem.

U "Bojama jutra" na TV Vijesti u četvrtak 23. aprila i ove priče:

· Kakvu pomoć Vlade očekuje Opština Tuzi, te da li ublažavanje mjera znači i jaču kontrolu u najmlađoj opštini?

· Ima li psihoze i kakve su prognoze? Uživo iz Sarajeva o mogućem nestajanju svijeta kakvog poznajemo sa Dinom Šaranom, frontmenom benda „Letu Štuke”.

· Da li se priroda budi, dok je čovjek u kući? Šta se u vrijeme korone dešava u Jadranskom moru? Jesu li nam se vratili delfini, kitovi i druge ugrožene morske vrste?

· Kamping turizam godinama unazad bio je vjesnik turističke ljetnje sezone u Ulcinju. Posjetili smo jedan od vodećih kampova.

· Pogledajte koja su dječja igrališta obnovljena, dok su bila zatvorena zbog mjera za borbu protiv korona virusa.

· Dok se u svijetu nastavlja s opreznim popuštanjem mjera, u Švedskoj je i dalje sve po starom - život se odvija gotovo kao i prije virusa korona. Švedska disciplina: Mit ili realnost?

· Australija: Korona na drugom kraju svijeta. Kako se odvija život u Melburnu?

Bonus video: