Svjetski dan knjige i manifestacija "Noć knjige" ove godine će se obilježiti virtuelno

„Našli smo način da ipak obilježimo Noć knjige, pa se nadamo da će biti lijepo propraćena i da će svi naći priliku da uživaju u knjigama za vrijeme izolacije“, kazali su iz Nove knjige.
708 pregleda 0 komentar(a)
Poster Noć knjige, Foto: Promo
Poster Noć knjige, Foto: Promo
Ažurirano: 23.04.2020. 09:58h

Maida Gorčević, PR Nove knjige, za Boje jutra je govorila o Svjetskom danu knjige i ovogodišnjem obilježavanju manifestacije „Noć knjige“.

„Iako nijesmo u mogućnost da proslavimo Noć knjige kao što smo navikli, ove godine ćemo je ipak obilježiti virtuelnim putem“, kazala je Gorčević.

Ona je saopštila da će se aktivnosti sprovoditi tokom cijelog dana, a program je moguće pratiti putem sajta noćknjige.me kao i fejsbuk stranice „Noć knjige Crna Gora“.

„Program će biti šarenolik, pa će se tu naći fotografije osnovaca, snimci recitacija i čitani djelovi priča koje će slati srednjoškolci, uključenje izdavača koji će dijeliti preporuke za čitanje, a naravno, tu će biti i autori koji su bili jako raspoloženi da uzmu učešća i komuniciraju sa publikom“, dodaja je Gorčević.

„Našli smo način da ipak obilježimo noć knjige, pa se nadam da će biti lijepo propraćena i da će svi naći priliku da uživaju u knjigama za vrijeme izolacije“, kazala je ona.

“Pozivam sve da isprate program i uzmu učešća, a poručujem im da s knjigom nijesu izolovani i da ostanu kod kuće“, istakla je Gorčević.

Bonus video: