Preduzeće glavnog grada "Zelenilo" u Podgorici izgradilo četiri nova dječija igrališta

Kako je kazala, nova dječja igrališta se nalaze u centru grada, u naseljima Zagorič i Masline, a privodi se kraju i igralište na Starom aerodromu.
928 pregleda 0 komentar(a)
Igralište, Foto: Pg biro, Pg biro
Igralište, Foto: Pg biro, Pg biro
Ažurirano: 23.04.2020. 09:58h

Milica Vukčević ispred preduzeća glavnog grada „Zelenilo“, za Boje jutra je govorila o aktivnostima Zelenila u periodu epidemije koronavirusa i novoizgrađenim dječijim igralištima.

„Zelenilo je u prethodnom periodu bilo angažovano i na izgradnji novih drvoreda, uređenju površina, ali smo izgradili i četiri nova dječija igrališta“, saopštila je Vukčević.

Kako je kazala, nova dječija igrališta se nalaze u centru grada, u naseljima Zagorič i Masline, a privodi se kraju i igralište na Starom aerodromu.

„Kada su nastuple nove okolnosti, Zelenilo je izvršilo dezinfekciju svih javnih površina, a tokom epidemije je nastavljeno sa tom aktivnošću“, ističe Vukčevoć i napominje da će tako biti i dalje, kao i da će se već danas dezinfikovati dječija igrališta.

Ona napominje da se u ovom periodu obavljaju i redovne proljećne aktivnosti, poput košenja i sadnje cvjetnjaka, pa je za potrebe gradskih zasada Zelenilo proizvelo 85 hiljada rasada proljećnog cvijeća.

„Molimo sugrađane da se savjesno ophode prema površinama, jer smo prošle godine morali da uložimo preko 20 hiljada eura za obnavljanje uništenog mobilijara, što nadamo se ove godine neće biti slučaj“, ističe Vukčević.

Bonus video: