Dedić: U Australiji ne rade škole i vrtići, frizerskim salonima dozvoljen rad

„Australijanci su odgovorni, shvatili su ozbiljno situaciju, ali se više i ne plaše kao na početku“, ističe Dedić.
2814 pregleda 4 komentar(a)
Anđa Dedić za Boje jutra, Foto: AP
Anđa Dedić za Boje jutra, Foto: AP
Ažurirano: 23.04.2020. 11:10h

Anđa Dedić iz Ulcinja, koja godinama živi i radi u Australiji, javila se uživo za Boje jutra i prenijela utiske o borbi sa epidemijom koronavirusa u ovoj zemlji.

„U Australiji je situacija slična poput one u Crnoj Gori, moramo voditi računa o fizičkoj distanci i smijemo izaći samo u slučajevima odlaska kod ljekara“, prenosi Dedić i dodaje da su škole zatvorene, kao i kafići i butici, a da su plaže otvorene samo za rekreativne šetnje.

Ona dodaje da Vlada Australije planira da kreira aplikaciju putem koje će moći da prati interakciju i kretanje građana u kontekstu prenošenja koronavirusa, a da je popuštanje mjera planirano za period oko 11. maja.

„Australijanci su odgovorni, shvatili su ozbiljno situaciju, ali se više i ne plaše kao na početku“, ističe Dedić.

Kako kaže, u Australiji prema posljednjim podacima ima oko 1500 Crnogoraca, koji zahvaljujući društvenim mrežama uspijevaju da održe kontakt.

„Vlada Australije dozvoljava rad frizerskih salona, ali sam ja odlučila da ostanem kući sa djecom jer se nijesam osjećala sigurno, međutim, već planiram da se vratim na rad“, dodaje Dedić.

Ona objašnjava da će biti preduzete odgovarajuće mjere predostožnosti, pa će klijenti dolaziti sami, prati ruke i da će se prostorije redovno dezinfikovati.

Bonus video: