Nikšićanka izliječena od koronavirusa: Građani ozbiljno da shvate, teže je od običnog gripa

"Liječena sam kombinovanom terapijom antibiotika sa dosta vitamina i tabletama koje se daju protiv koronavirusa. Tu su bili vitamini i suplementi vitamina D", objašnjava Nikčević
10110 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2020. 20:00h

Milica Nikčević, drugi registrovani slučaj koronavirusa u Nikšiću, prva je pobijedila virus u ovom gradu. Nakon više od dvadeset dana provedenih na internom odjeljenju Opšte bolnice, građanima koji koronavirus upoređuju sa jačim gripom poručuje:

"Teže od toga, teže. Ovo je oboljenje koje poručujem građanima da shvate ozbiljno. Javljali su se simptomi kao što su strah, halucinacije, nemogućnost da se zaspi - sve to budi veliku sumnju u ozdravljenje", kazala je Nikčević.

Zadovoljna je tretmanom ljekara i medicinskog osoblja, koji su, kaže, sve vrijeme djelovali samouvjereno i optimistično. Prvi simptomi - grlobolja, temperatura, gubitak čula mirisa i dijareja kulminirali su u prvoj nedelji bolesti, ali je terapija stabilizovala stanje.

"Liječena sam kombinovanom terapijom antibiotika sa dosta vitamina i tabletama koje se daju protiv koronavirusa. Tu su bili vitamini i suplementi vitamina D", objašnjava Nikčević.

Nikčević, koja je medicinska sestra u vrtiću, kaže da ne zna kako se zarazila, budući da nije kontakt nekog od registrovanih pacijenata, a da se otkako je korona zakucala na naša vrata, pridržavala svih preventivnih mjera. Virusom su se inficirala još tri člana njene porodice, od kojih su dva liječena u kućnim uslovima.

"Moja jetrva i moj sin. O njima su ovdje kod kuće brinuli, sad smo svi negativni, uspjeli smo u liječenju i oni kod kuće i mi u bolnici", kaže ona.

Od juče, sa Nikčević su iz bolnice otpuštena još tri pacijenta, a očekuje se da će i sjutra izaći jedan.

Nikčević kaže da novi virus i uopšte bolest nijesu nešto što treba kriti.

"Nemojte da se stidite da kažete svoje simptome, jer što prije odete i budete testirani, liječenje će biti puno lakše", zaključila je ona.

Bonus video: