Resursni centar "1. jun" sprovodi onlajn nastavu za djecu sa smetnjama u razvoju

Kako je kazao Darmanović, za djecu sa smetanjama u razvoju je ipak najbolji rad u okviru resursnog centra, ali okolnosti su takve da se svi prilagođavaju.
723 pregleda 0 komentar(a)
Resursni centar "1. jun", Foto: AP
Resursni centar "1. jun", Foto: AP
Ažurirano: 24.04.2020. 10:43h

Kako se u novonastalim okolnostima sprovodi nastava za učenike JU Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje „1. jun“, u Bojama jutra je govorio direktor ove ustanove, Željko Darmanović.

„Na osnovu preporuka Ministarstva prosvjete, naše kolege koriste portal za inkluzivno obrazovanje i pripremljen je nastavni sadržaj za djecu sa smetnjama u razvoju“, saopštio je Darmanović.

Kako je kazao, za djecu sa smetanjama u razvoju je ipak najbolji rad u okviru resursnog centra, ali okolnosti su takve da se svi prilagođavaju, pa izazov nije samo onlajn nastava, već i kreativnost u pristupu djeci i prilagođavanju sadržaja.

„U dogovoru sa roditeljima, svaki nastavnik i defektolog šalje materijal putem mejla ili vibera, na osnovu kojih roditelji pomažu djeci i urađene zadatke vraćaju nastavnicima“, kazao je Darmanović i istakao da je saradnja sa roditeljima odlična.

On napominje da su roditelji u ovim okolnostima nastupili kao ko-terapeuti i da je njihova uloga jako važna, ali i da djeca koja koriste terapije uzimaju učešća u sprovođenju onlajn nastave.

„Kada sve ovo prođe, imaćemo priliku da ponovo radimo sa djecom u školi, a nadamo se da će se to uskoro desiti“, poručio je Darmanović.

Bonus video: