NVO "Alfa centar" će podijeliti 150 paketa pomoći ugroženima u Nikšiću

Rajo Kontić, mještanin naselja Trudbenik, skrenuo je pažnju da je organizacija „Alfa centar“ jedina koja se sjetila da pomogne mještanima ovog naselja.
412 pregleda 0 komentar(a)
Trudbenik, Foto: Svetlana Mandić
Trudbenik, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 24.04.2020. 16:50h

Nevladina organizacija „Alfa centar“ obezbijedila je humanitarnu pomoć za najugroženije u opštini Nikšić, a više o ovoj akciji u Bojama jutra je govorio Radoje Mijušković.

„Stanje u naseljuTrudbenik je zaista teško za sve one koji tu žive, a mi smo odlučili da njima i porodicama u drugim naseljima pomognemo u vidu podjele 150 humanitarnih paketa, što smo obezbijedili uz podršku naše partnerske organizacije - ASB iz Njemačke", saopštio je Mijušković.

Kako je kazao, prioritet za podjelu humanitarne pomoći su porodice bez ikakvih primanja, pa će tako biti podijeljeno oko 100 paketa sa namirnicama i oko 50 paketa sa sredstvima za higijenu.

„Najveći dio ugroženih porodica živi u Trudbeniku, ali ćemo ići i u druge djelove nikšićke opštine, a paketi će biti podijeljeni danas, uz poštovanje svih mjera upotrebe zaštite opreme“, napominje Mijušković.

On je dodao da je svaka pomoć za ove porodice od velikog značaja, kao i da će biti obuhvaćene sve kategorije, samci, samohrani roditelji, nezaposleni, starija lica...

Rajo Kontić, mještanin naselja Trudbenik, skrenuo je pažnju da je organizacija „Alfa“ jedina koja se sjetila da pomogne mještanima ovog naselja.

„Niko iz opštine Nikšić nije ni obišao naselje, niti nas pitao kako živimo i da li nam je šta potrebno, a evo kako vidite, barake u kojima živimo su gotovo za rušenje, ali bolje nemamo“, kaže Kontić.

On je istakao da u naselju ima dosta starih i bolesnih, ali i djece.

„Neko ima struje, neko nema, prevlačimo se kablovima, mi bismo voljeli da možemo da se izborimo sami, ali situacija je takva da ne možemo“, dodaje on.

U naselju Trudbenik živi oko 17 porodica u 10 baraka.

Bonus video: